"Yet if hope has flown away,
In a night, or in a day,
In a vision or in none,
Is it therefore the less gone?"

-E. A. Poe

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γῆρας κόσμου, ἐστί ματαιότις.

Και αυτός ο κόσμος γερνάει,
καρδιά μου,
αργοσβήνει σαν κέρινα φτερά.


Και καθώς γερνάει,
ψυχή μου,
λιώνει πάνω στης φαντασίας τα μάτια.


Τα σφαλίζει με μαύρο χρώμα,
μυαλό μου,
τα απομονώνει από την μουσική των ουρανών.


Πνεύμα, νόηση, σκέψη, όλα αθάνατα μα,
κορμί μου,
θνητό, γηρασμένο και παλιό.


Και τι προσπάθεια να κάνω, πές μου,
πληγή μου,
σ' ένα κόσμο τόσο μάταιο.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Τα πειραματόζωα.

Χωρίς υπεκφυγές και παρανοήσεις. Ήρθε η ώρα να τα πούμε όλα! Να σας εξηγήσω το πώς τα όμορφα μπιρμπιλωτά μου μάτια αντιμετωπίζουν τον χώρο γύρω μου. Να σας δείξω ότι ο κόσμος προετοιμάζεται για ένα τέρας!

Οκ εντάξει. Απλά έχει βαρύνει πολύ η ατμόσφαιρα εδώ μέσα και πρέπει να κάνω κάτι να την ελαφρύνω. Τώρα κατά πόσο θα ελαφρύνει, ή θα βαρύνει ακόμα περισσότερο είναι θέμα του πώς θα εκλάβετε τα γραφόμμενα μου. Μπορείτε να τα πάρετε χιουμοριστικά, μπορείτε να τα πάρετε και σοβαρά.

Εγώ συνιστώ να τα πάρετε σοβαρά και πάνω απ' όλα προσωπικά!

Ας ξεκινήσουμε. Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Είστε ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, ψυχολογικά μου πειραματόζωα. Σε πολύ άσχημες φάσεις είστε και σωμματικά. Αλλά ας μην το κάνουμε πολύ άσχημο. Είστε που λέτε, τα πειραματόζωα μου. Έχω γίνει μάστερ στον χειρισμό της ψυχολογίας του κόσμου γύρω μου, κυρίως γιατί χρειάστηκε να το κάνω. Δεδομενου ότι οι άνθρωποι, τουλάχιστον της γενιάς μου χωρίς να βγάζω έξω τους παλαιότερους, είναι γλοιώδη, σιχαμερά υποκείμενα θα σας συνιστούσα να γίνετε και εσείς μάστερ στον χειρισμό της ψυχολογίας. Έχει πολλαπλά οφέλη αυτή η διαδικασία.
Ξεκινάτε παρατηρώντας ένα συγκεκριμένο υποκείμενο. Παρατηρείτε τις κινήσεις του, βλέπετε τις αντιδράσεις του και ανακαλύπτετε μέσω της παρατήρησης τα ευάλωτα σημεία. Π.χ εμένα είναι οι κατσαρίδες αλλά δεν ψάχνουμε αυτό. Ψάχνουμε τα ψυχολογικά παραθυράκια του. Μπορεί η Αχίλειος πτέρνα του να είναι η έλλειψη ή ύπαρξη ομορφιάς πάνω του. Μπορεί να είναι τα ψυχολογικά που του άφησαν οι γονείς του. Μπορεί να είναι τα παιχνίδια που δεν είχε μικρός. Πάντως σίγουρα κάτι είναι. Κανείς δεν είναι άτρωτος.
Όταν ανακαλύψουμε το ευαίσθητο σημείο του αρχίζουμε ελαφρώς να το χτυπάμε. Σαν αναγνωριστικές βολές. Πετάμε σποντίτσες, φράσεις ή και λέξεις και βλέπουμε την ποσότητα και την ποιότητα αντίδρασης του. Τονίζω ότι μια τέτοια πρακτική μπορεί να πάρει εβδομάδες, μήνες χρόνια για να επιτευχθεί σωστά. Το κλειδί είναι να πετύχεις την ψυχολογική υποταγή του άλλου που θα του επιτρέψει άθελα του να τον χειριστείς. Όμως αυτό δεν ξέρω πώς θα το κάνετε εσείς οι κοινοί θνητοί, εμείς το καταφέρνουμε εύκολα γιατί ξέρουμε ότι είμαστε νοητικά και ψυχολογικά ανώτεροι από κάθε όν που περπατάει. Γι' αυτό, σε αυτό το σημείο, θα σας αφήσω να το σκεφτείτε και να βρείτε τον δικό σας τρόπο.
Προχωράμε. Στην πορεία πρέπει να είστε σε θέση να ερμηνεύσετε τα σημάδια αντίδρασης στο σημείο που χτυπάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω πρακτική για να βρείτε το σημείο του, και όχι απλά να το χτυπήσετε. Όμως αυτό είναι για χοντρούς μύστες, και οι άπειροι που δεν θα μπορέσουν να ερμηνεύσουν τα σημάδια του υποκειμένου καλύτερα να μην το δοκιμάσουν γιατί θα μπερδευτούν. Για τους προχωρημένους, extra tip: Αν δεν έχετε βρεί το σημείο, και το ψάχνετε με την παραπάνω προχωρημένη τακτική, κάντε το στα πλαίσια της πλάκας. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πλάκα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με ύφος "μίλα μου, θέλω να σε γνωρίσω". Σε αυτό το τελευταίο εγγυώμαι προσωπικά τα αποτελέσματα- όλοι θέλουν να νομίζουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται να τους γνωρίσει, και όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι είναι αρκετά σημαντικοί που να ωθήσουν κάποιον να το επιθυμήσει. Μια δοκιμή θα σας πείσει σας λέω!
Ας υποθέσουμε ότι επιτέλους φτάσατε στην ερμηνεία των πράξεων του υποκειμένου σας. Πρέπει σε αυτό το σημείο να γίνει καταγραφή των ερμηνειών και να βγούν κάποια συμπεράσματα. Από τα 3 υποκείμενα και πάνω μπορούν να βγούν καθολικά συμπεράσματα. Γι' αυτο θα σας συμβούλευα να χωρίσετε σε κατηγορίες τα υποκείμενα, με την μεγαλύτερη, αυτή των φύλων. Θα ξεκινήσετε σε Άντρες-Γυναίκες, και θα διαλέξετε μία. Μετά από αυτήν, θα το χωρίσετε βάση κοινωνικού προφίλ και ανάλογα με το τι θέλουν να δείχνουν. Θα συνεχίσετε με μικρότερες κατηγορίες και θα φτάσετε εκεί που δεν φτάνει πιο κάτω! Από αυτήν θα ξεκινήσετε, και θα ανεβαίνετε κλιμακωτά. Μόνο έτσι μπορείτε να βγάλετε καθολικά συμπεράσματα ξαναλέω. Μη πετύχω κανέναν σας με τις πληροφορίες που σας έδωσα να λέει όλες τις γυναίκες καριόλες και όλους τους άντρες πούστηδες. Και άμα το κάνω εγώ, έχω αποδείξεις και λόγους που το κάνω!Άντε!
Τώρα...ξεζουπήξατε το υποκείμενο. Μάλλον του έχετε αφήσει και τραύματα τα οποία δεν ξέρει από που του ήρθαν και πώς ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Αν κάνετε σωστά την δουλειά σας, το υποκείμενο δεν θα σας έχει καταλάβει. Τότε, και εφόσον έχετε ολοκληρώσει το έργο σας, μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε το υποκείμενο να ορθοποδήσει. Ξέρετε πλέον πώς να το χειριστείτε οπότε ξέρετε πώς να του προκαλέσετε χαρά ή λύπη, φόβο ή ευτυχία. Γι' αυτό, διορθώστε την ζημιά που κάνατε. Πρέπει το υποκείμενο να χρησιμοποιηθεί και από άλλους, ή και από εσάς τους ίδιου στο μέλλον ξανά, για την επιβεβαίωση των συμπερασμάτων ή την εξαγωγή νέων. Μην αφήνετε κατεστραμένα υποκείμενα γιατί θα βαρύνει την συνείδηση σας- σε περίπτωση που έχετε. Αν παρόλλα αυτά δεν μπορείτε να επαναφέρετε το υποκείμενο στην σωστή θέση, σκεφτείτε τι κάνατε λάθος. Μπορεί να χτυπήσατε πολύ δυνατά το σημείο του, ή να χτυπήσατε πολλά ταυτόχρονα. Σε αυτή τη περίπτωση συνεχίστε να παρακολουθείτε το υποκείμενο. Είμαι σίγουρη πώς θα έχετε πολλά να δείτε ακόμα.

Σαν γενικές πληροφορίες, θα σας χρειαστούν τουλάχιστον 10 υποκείμενα για να μπορείτε να κρίνετε επιφανειακά και τοπικά τους ανθρώπους. Π.χ. όταν κάποιος λέει ψέμματα δεν κοιτάει ευθεία, ή αν είναι από τους μεγάλους ηθοποιούς ψεύτες κοιτάει έντονα και βαθιά στα μάτια σας. Σε κάθε περίπτωση να σκέφτεστε πώς θα αντιδρούσατε εσείς σε ανάλογη περίπτωση και απο εκεί θα είστε ένα βήμα πιο μπροστά. Στην αρχή ξέρω ότι τίποτα δεν θα πιάνει, και μάλλον δεν θα καταλαβαίνετε πολλά. Όμως συνιστώ να συνεχίσετε και να δοκιμάζετε τις καινούργιες γνώσεις σας πάνω σε άλλα υποκείμενα. Πάντα θα βρίσκετε υποκείμενα αρκεί να ξέρετε να τα χειρίζεστε σωστά. Μην τρομάξετε στην αρχή αν σας φαίνεται άχρηστη ικανότητα. Σκεφτείτε ότι κάποιος αυτή τη στιγμή σας χειρίζεται με αυτόν τον τρόπο και χειρότερο, που δεν σας έχω πεί για να μην σας τρομάξω.
Truth is, ότι ελέγχεστε κάθε μέρα από διαφορετικές πηγές. Και σας δοκιμάζουν, και σας τεστάρουν και σας χειρίζονται όπως εκείνοι θέλουν.


Αντιλαμβάνεστε την ειρωνεία που διακατέχει άραγε το κείμενο? Ή μήπως μόλις σας χειρίστηκα και σας έβαλα σε σκέψεις?