"Yet if hope has flown away,
In a night, or in a day,
In a vision or in none,
Is it therefore the less gone?"

-E. A. Poe

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ο αρχαιότερος ιός..(Στη σκηνή, δειλά ξεπροβάλλει ένας άντρας, μαζεμένος και συγκρατημένος.Κλιμακωτή αντίδραση πρός την τρέλα στο τέλος του μονόλογου. Απότομη έκρηξη παράνοιας.)

Είμαι ο απόλυτος ορθολογιστής. Ένα και ένα κάνει δύο. Η δράση, έχει και αντίδραση. Γεννιέσαι και πεθαίνεις. Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Όποιος δεν ξέρει κολύμπι, βουλιάζει. Το αυγό έκανε την κότα, ή η κότα το αυγό? Η φιλοσοφία ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο αγαπημένα μου χόμπι. Αλλά δεν άντεχα ποτέ τις πολλές υποθέσεις. Οι πολλές υποθέσεις με αγχώνουν και μου φέρνουν πονοκέφαλο. Αφήστε που..που..που με πιάνει και κάτι όταν δεν μπορώ να φτάσω στη λύση ενός προβλήματος. Με νευριάζει και χάνω τον εαυτό μου!

Αλλά ας τα αφήσω αυτά. Εδώ ήρθα για να αναλύσω το πρόβλημα μου! Ο έρωτας είναι αποτέλεσμα χημικών ενεργειών που γίνονται στον εγκέφαλο. Ορμόνες, φερομόνες, και ένα σωρό άλλα χημικά, τα οποία όλοι συμφωνούν ότι κάνουν κακό στην κοινωνική ζωή του ατόμου, στην ψυχολογική του υγεία, καθώς και στην σωματική του υπόσταση. Συνεπώς, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ένα είδος σοβαρότατης αρρώστειας, ενός τραγικού ιού που έχει πλήξει την ανθρωπότητα! Μη μιλήσω για τις εγκεφαλικές λειτουργίες που πυροδοτούνται κάθε φορά που ο άρρωστος αντικρίζει το αντικείμενο λατρείας...μπορούν να παρομοιαστούν με ισχυρές δόσεις ναρκωτικών ουσιών! Δεν είναι πράγματα αυτά να παίζουμε κύριοι! Μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις που ο Θεός ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν!- Όχι ο Θεός δηλαδή... η λογική. Η λογική, η χημεία, και η φυσική. -Που μπορεί να οδηγήσουν, ξαναλέω!? Η υπόσταση του ατόμου θα εξευτελιστεί, θα γειωθεί μπορώ να σας επιβεβαιώσω! Μακρυά από τέτοιου είδους χημικά! Απόλυτη αποχή από κάθε είδους συναίσθημα που έχει να κάνει με την έκκριση ορμονών! Μακρυά από το θηλυκό γένος, κάθε ηλικίας, αν θέλετε την ζωή σας! Για όνομα της Επιστήμης! (Πτώση)

Ουφ...συγχίζομαι. Που θα πάει πλέον αυτή η κατάσταση! Με έχει κάνει να σέρνομαι στα πατώματα. Αλλά, ομολογώ τις αμαρτίες μου, κάθε φορά που την βλέπω νιώθω...νιώθω τον κόσμο και τα αστέρια και κάθε μικρό κόκκο άμμου και όλη την αρμύρα της θάλασσας, όλα τα στοιχεία της φύσης να γονατίζουν μπροστά στην όψη της. Το βάδισμα της είναι το ίδιο με Θεάς, το άρωμα της προκαλεί κάθε φερομόνη στο σώμα μου να έλκεται σαν μαγνήτης πάνω της, τα μάτια της, τα έντονα ηλεκτρισμένα μάτια της. Κάθε πόρρος του σώματος μου επιθυμεί αδιάκοπα να την ακολουθήσει όπου και αν πάει... Εγώ ξέρω όμως. Όλα οφείλονται σε εκείνο τον ιό. Εκείνη την πανούκλα! Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που ανακαλύφθηκε! Οι γονιμοποιήσεις θα έπρεπε να είναι αυστηρά απρόσωπες και επαγγελματικές! Γιατί, κύριοι μου, ποιός θα σας σώσει τώρα από την τραγική σας κατάσταση? Ποιός θα κάτσει να σας γιατρέψει και να σας αφαιρέσει όλες αυτές τις αντιδράσεις που εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε στον εαυτό σας?? Να σας απαντήσω εγώ, κύριοι, κανείς! Κανείς απολύτως, κανείς! Με ακούτε? Μείνετε μακρυά όλων τους! Είναι καταραμένα όντα, με απίστευτες δυνάμεις! Κοιτάξτε πως με κατάντησε..(Απότομο κλάμμα) Κοιτάξτε την όψη μου...εγώ...ένας επιστήμονας! Ένας σύγχρονος Einstein!! Κοιτάξτε...(Κλαίει με λυγμούς-καταρρέει..)


Δεν υπάρχουν σχόλια :